24 de set. 2011

Cajamarca




Cajamarca és la ciutat on Pizarro va capturar i després executar el darrer rei inca Atahualpa. Segons expliquen els relats de l’època, quan Pizarro va arribar a Cajamarca, va convidar al rei Inca a sopar. Atahualpa es va presentar el dia següent amb un gran seguici. L’esperava el pare Vicente Valverde que li va fer entrega d’una Bíblia. Atahualpa la va rebutjar i la va llençar al terra, cosa que va provocar l’enuig dels conquistadors que van decidir atacar, i empresonar Atahuapa. En la lluita van morir entre 2.000 i 7.000 inques.

Aquí se suposa que Atahualpa va estar empresonat uns 9 mesos.




Cuarto del Rescate

Pizarro va demanar com a rescat una habitació plena d’or i dues de plata. Després d’obtenir el botí, no va complir la seva paraula i en comptes d’alliberar a Atahualpa, el va condemnar a morir a la foguera. La pena va ser commutada per la del garrot al consentir l’Inca ser batejat amb el nom de Francisco.


Baños del Inca

Baños del Inca és un complexe d’aigües termals on Atahualpa residia en el moment de l’arribada de Pizarro. Per 4 soles et pots donar un banyet de mitja hora. No a les piscines de la foto, que l'aigua surt a 71 graus!



Plaza de Armas

A Cajamarca m’hi he estat un parell de dies que han donat molt de si. La ciutat m’ha agradat molt. El millor com sempre és passejar i anar improvisant. He coincidit amb un altre guiri…que com jo, viatja per un any, i hem compartit unes “risas” i un parell d’àpats. Com que em vaig estalviar les nits de Trujillo, vaig pensar invertir més soles en un bon hostal a Cajamarca. La tria en principi era perfecte!...un hostal cèntric, amb una habitació per mi soleta, amb bany i aigua calenta...Tot plegat pintava molt bé, però a l’hora de dormir…”vaya...vaya”...just a sota de la meu balconet, resulta que hi havia una botiga de discos…i és clar, el millor reclam es posar la música a tope!!!!... a la nit…i ben aviat al matí! I no només això, sinó que tenia un veïns d’habitació addictes a la tv a totes hores! Total que m’he gastat una pasta i no he dormit en tres nits! En fi…





Catedral
 
Aquests dies he estat preguntant què els sembla el seu president, Ollanta Humala. Hi ha opinions diverses, però el que més gràcia m’ha fet és el que m’ha dit un guia… “A Ollanta le llamamos Movistar, porque tiene treinta planes y ninguno claro…”. Molt bo.

Dimecres la població de Cajamarca es va manifestar contra Yanacocha, una minera que els està deixant sense aigua. La minera utilitza l’aigua pura dels rius i la torna contaminada. Mentre uns s’enriqueixen, els altres es queden sense aigua, i no hi poden fer res. Els manifestants també demanaven un “pasaje justo”, bitllets a preus assequibles.













4 comentaris:

Anònim ha dit...

jajajajajja!!! Hola Marta!! Quina il·lusió veure't aquesta vegada des del ciber espai! Molts ànims a gaudir al màxim de cada micro segon i bé... què més dir que no sàpigues ja!
Ens ha fet molta gràcia el comentari de l'Ollanta! Quina llàstima lo de l'allotjament... fa ràbia! però bé, després hi haurà molts altres que et sortiran millor! Coses del directe!
Una abraçada molt forta!

Marc i Mireia
www.viatge365.blogspot.com

neus ha dit...

Melona!! a veure si canalitzes la teva energia xhurrera de trobar sempre un bon aparcament cap a trobar bon allotjament...jaja

Molt bo el senyor moviestar...

MIL PETONETS!

Anna ha dit...

Segur que no tornaras a agafar una habitació amb una botiga de dicos a sota, de tot se n'aprèn!!! Els veïns sempre són una loteria, quan viatges i quan no viatges!

Petons desde la Barcelona de la Mercè passada per aigua!

Marta ha dit...

Lo de l'Ollanta ho he comentat a més peruans i tots s'han fet un tip de riure...a mi també em va semblar molt divertit. Lo de l'hotal..ràbia infinita...ja,ja,ja ...espero haver encertat amb el de Paracas...Ja us ho explicaré. Molts petons