28 de set. 2011

Islas Ballestas


Les Islas Ballestas formen part de la Reserva Nacional Sistema de islas, islotes y puntas guaneras de Paracas, una àrea que comprèn unes 7 mil hectàrees i inclou tres illes i 2 milles marítimes. El principal atractiu d’aquestes illes és que estan poblades per milers d’aus, principalment "piqueros peruanos", "pelícanos peruanos" i "guanays", que produeixen "guano". El "guano" és un excel·lent fertilitzant natural que s’extreu dels excrements d’aquestes aus.







I és clar, navegar entre tanta au té una mica de perill…heu endevinat..., entre tots els turistes que hi havia a la barca…a mi i a una altra noia ens ha tocat el rebre…jajaja…una miqueta de "guano" per aquí i una mica de "guano" per allà...





A finals del segles XIX, Perú va exportar 2 bilions de dòlars en "guano". A principis del segle XX, les reserves gairebé s’havien esgotat. Vist això, es va fundar la Compañia administradora del guano, per protegir les  aus "guaneras". L’any 1909 hi havia 7.5 milions d’aus, l’any 1953 ja n’hi havia 22.5 milions. Però la cosa no s’acaba aquí, després va venir el boom de la indústria de farines de peix. Aquestes farines s’elaboren a partir de " l’anchoveta" (cosina germana de l’anxova), el peix més explotat del Perú i del qual s’alimenten les aus "guaneras". Això va fer que de nou la població d’aus disminuís. I així estan, intentant trobar un equilibrnti entre indústria i medi ambiet.

A les illes també hi ha lleons marins que, com que no tenen depredadors, es passen el dia a la bartola. També es poden veure dofins i alguns pingüins.












De camí cap a les illes també es pot veure el  famós"candelabro", tot un misteri com les línies de Nazca.






5 comentaris:

Reyes ha dit...

Hola!!!! Quina aventura. Petons Marta!

neus ha dit...

UAAALAAA! Això si que és una reserva marina com déu mana!! a les Medes no hi ha ni lleons marins ni pelicans ni pingüins... només meros i submarinistes...bé, tot i que depen de com als submarinistes se'ls pot considerar una barreja entre pingüins i lleons marins...jeje

i molt xules les linies a l'estil candelabro...semblen enoormes, és tot un misteri això!

PETOOOOnet!!

Marta ha dit...

Ei! Hola Reyes! Com estàs? No em puc queixar, no de l'aventura...una abraçada!

Anònim ha dit...

eooo
molt xules les illes:::i ela lleons marins em recorden a algú...no ho endivineu??
de PANXING com jo!
tunets
Laura

neus ha dit...

jaja...Laureta...és veritat ara que ho dius...;-)