18 d’oct. 2011

Arequipa


 Arequipa va ser fundada l’any 1540 i conserva bona part de l’arquitectura colonial que van deixar els espanyols. La particularitat d’aquets edificis, és que estan construïts amb una roca porosa blanca. El casc antic va ser declarat Patrimoni de la Humanitat l’any 2000.


Al fons el volcà Misti
Com a gairebé totes les ciutats peruanes, a Arequipa hi ha força coses interessants per visitar. Jo m’he decidit per dues, el Monasterio de Santa Catalina i el Museo Santuarios Andinos.

El Monasterio de Santa Catalina de Siena es va fundar l’any 1579 i hi van arribar a viure 500 dones. Les noies que hi volien ingressar, havien d’aportar una dot de mil pesos de plata i cent pesos per aliments. Així que no qualsevol hi podia entrar...Durant 400 anys el monestir va romandre tancat al públic i envoltat de misteri. Des de l'any 1970 una part del convent es pot visitar. I val molt la pena. És com una ciutat emmurallada...Museo Santuarios Andinos alberga la mòmia Juanita, que en realitat no és una mòmia, sinó el cos congelat d’una noia inca d’entre 12 i 14 anys que va ser descoberta per Johan Reinhard l’any 1995. Juanita va romandre durant 500 anys enterrada en el volcà Ampato (6.380). La nena era una ofrena al déu del volcà. Pel què m’han explicat, en aquell temps era un honor ser “l’escollida”. No deixen fer fotos, però la podeu
 veure a internet.