7 d’oct. 2011

Catedral del Cusco i Església de San Blas


La Catedral de Cusco va trigar uns 100 anys en ser construïda i es va aixecar, com molts dels edificis colonials, sobre un temple inca. La Catedral està unida a l’església Sagrada Familia i a l’església El Triunfo. Aquesta darrera guarda la primera creu que va arribar a Sud-Amèrica. La Catedral conté una bona mostra de pintures de la “Escuela cuzqueña de pintura” que es caracteritza per la fusió d’art occidental introduït pels espanyols i d’art de tradició andina. Un dels artistes més importants del s. XVIII és Marcos Zapata.


El darrer sopar.  Marcos Zapata

Fixeu-vos què van menjar en el darrer sopar…un cuy!!!!! Genial! Diríeu que el Judes (el primer per la dreta, pintat més fosc) s’assembla a Francisco Pizarro???




L’església de San Blas, és la parròquia més antiga del Cusco, es creu que va ser inaugurada l’any 1544. Estava construïda íntegrament amb tova, però el terratrèmol de 1960 la va malmetre i s’hi va haver d’afegir pedra. L’església conté un púlpit espectacular fet d'una sola peça.




La llegenda diu que és obra d’un artesà malalt de lepra que va prometre tallar-lo en honor a la Verge del Bon Succés. La verge se li va aparèixer en un somni i li va dir que la busqués per Cusco i que si la trobava, la seva malaltia es curaria. Després d’un llarg periple i moltes penes, la va trobar pintada en un mur. Llavors el rosari de la verge es va convertir en pètals de rosa que al tocar el cos malalt de l’artesà, el van curar. Però no tot s’acaba aquí. L’artesà que va prometre donar el púlpit a l’església sense cobrar, al final s’ho va repensar... i va caure mort. Sembla ser que el seu crani està sobre del púlpit. Haig de dir que jo n'he vist un, ara, si és el de l’artesà o no, no ho sé…


Església de San Blas

Barri de San Blas

El barri de San Blas és el barri dels artesans. Una mica més amunt és on tinc l'alberg. És un barri molt agradable per passejar, tot i les pujades... Demà començo a pujar al Machu Picchu, així que estaré uns dies desconnectada.


3 comentaris:

mer ha dit...

Hola guapa, disfruta molt d l´aventura de puja a Machu picchu... Desde Barcelona tots cinc t enviem tots els nostres anims... quan se t´acabin les forces... fes servir les nostres...
T estimem molt.
Aquest diumenge no sera el mateix sense "los domingos con Marta"...

mer ha dit...

Per cert encara no has anat a cap super? estic esperant les fotos....

Marta ha dit...

Ja,ja,i ja.És cert, et dec una foto d'un súper peruà!!!! De la setmana vinent no passa :)
Gràcies pels ànims, m'aniran bé! Jo també us estimuuuuu melons!!!!!