1 de nov. 2012

Circuit dels Annapurnes I

El principal motiu de venir al Nepal era fer el Circuit dels Annapurnes, un trekking d’uns dotze dies que permet gaudir de les vistes espectaculars que ofereixen aquestes muntanyes i travessar el Thorang Pass a 5416 metres. Nosaltres hem recorregut 140 quilòmetres en nou dies. Vam començar a Besisahar i vam acabar a Jomson.


El primer dia va ser molt light, però jo necesitaba posar a prova el meu peu així que només vam caminar un parell d’hores, de Besisahar a Bhulbhule. Tot bé, el peu en plena forma. Ah, dir que després de fer cas als consells del Marçal i l’Helena i comprar-me uns pals,... i carregar-los toooot sant el dia, va i me’ls deixo a l’autobús! Ja! En fi...que en vaig comprar un altre parell pel camí i al final la broma em va sortir per uns 30 dòlars!!! un escàndol!!! però val a dir que em van ser molt útils! 


I comencem a gaudir de les vistes...

El segon dia ja ens vam posar més les piles i vam recórrer 20 quilòmetres. De Bhulbhule a Chamche. Vam continuar dos dies més fins a Talekhu. Dues etapes de 13 quilòmetres cadascuna, pujant dels 1.385 als 2.750 metres...aquí vaig començar a notar els mesos sense activitat física...Per l'aigua no hi ha problema. Bé utilitzes partilles potabilitzadores o bé reomples les empolles en squetes "estacions d'aigua bona".


Continuem amunt, però abans fem un petit banyet en aigües dels Himalayes...ni us imaginau lo freda que estava...
Joan aquesta te la dedico...


Arribem a Upper Pisang, a 14 quilòmetres de Talekhu i 3310 metres. Estic morta, per què negar-ho...i encara ens queda un bon troç. Però estic tant contenta d'estar aquí, em fa tanta il·lusió que el cansanci no és impediment suficient per desanimar-me. El meu company de viatge porta un altre ritme, així que moltes etapes les faig sola...penso que caminar durant tants dies i tants quilòmetres i tant desnivell és una bona teràpia per qualsevol cosa!!!
Dues etapes més, d'Upper Pisang enfilem cap a Bhraga, 17 quilòmetres i 3.450 metres...i ja em costa respirar, així que a poc a poc i bona lletra. I De Bhraga a Yak Kharka, 11 quilòmetres i ja a  4.050 metres. Els Annapurnes!!!!!!...i no puc deixar de somriure...això és espaterrant!!!Continuem cap a Thorang Phedi, ja a 4.450 metres. Aquesta és una etapa curta de 6 quilòmetres i ens preparem per fer el Thorung Pass l'endemà. Aquesta serà dura...15 quilòmetres i un desnivell positiu de mil metres i després uns mil sis-cents de negatiu...

Coincidim diverses vegades amb l'Alber, la Pam i la Zoe i decidim fer la següent etapa plegats...
2 comentaris:

neus ha dit...

Melons! Quin regal aquestes vistes impressionants d'aquests imponents paissatges, buf...un gran final de viatge!!!

Petoneeeets ... que ja t'esperem amb moltes ganes!!

Marta ha dit...

Melonaaaa!!! dons si, un gran final! més que gran! Torno a casa amb els pulmons ben plens dels aires dels Himalayes!!!!