15 de febr. 2012

Something about New Zealand

Tot apunta a que els polinesis van arribar a aquestes terres sobre el 1200 dC. El primer europeu en passejar-se per aquí, bé, en navegar per aquí va ser Abel Tasman capitanejant una expedició de les Índies Orientals Holandeses, l’any 1642...i sembla ser que va haver de sortir cames ajudeu-me. La visita del segon europeu, James Cook es faria esperar 127 anys. Cook va realitzar tres viatges per l’Oceà Pacífic, va explorar la costa oriental d'Austràlia i les illes Hawaii i va fer la primera circumnavegació de Nova Zelanda.

James Cook
També s’ha de dir que Cook va obrir la porta a la colonització, als baleners i als missioners. Després vindrien els xocs entre els mateixos maoris i entre maoris i europeus. La confiscació de terres maoris com a represàlia, encara és font de conflictes.

Això és resumir moooooolt…si en voleu més..vikipèdia i nzhistory

Tips.................

* NZ s’enorgulleix de ser el primer país del món en concedir el vot a les dones. Això va ser l’any 1893 després d’una campanya liderada per Kate Sheppard. A Espanya hauríem d’esperar fins l'any 1931 i l’alegria duraria poc…l

* El servei secret francès va enfonsar l’any 1985 el buc insígnia de Greenpeace, el Raibow Warrior al Port d’Auchland on es preparava per navegar cap a Moruroa amb l’objectiu de protestar contra les proves nuclears franceses. Va morir el fotògraf Eduardo Pereira. Nova Zelanda es va declarar zona lliure de nuclears l'any 1987.

* L’any passat els All Blacks van guanyar la Copa del Món de Rugbi, Nova Zelanda va embogir.

Haka, dansa maorí d'inici de partit. Final de la Rugby World Coup 20111 comentari:

El viatge dels Rodamons ha dit...

Feia dies que no em connectava al teu blog i... quina sorpresa veure que estàs a un continent totalment diferent!

Sí, Nova Zelanda és car, però la part positiva és que quan vagis cap al sud-est asiàtic tot et semblarà baratíssim ;)

A passar-ho bé per Aotearoa!!!