6 de jul. 2012

Min gala ba Myanmar, Hola Myanmar


Bé, després de moooolts dies sense actualitzar el blog...les meves més sinceres disculpes...aquí va el primer post de Myanmar. Que sapigueu que no m'he penjat a propòsit...la cosa és que aquí no és fàcil trobar un lloc on internet funcioni més o menys bé.

Myanmar és el nom que va escollir el govern militar l’any 1989 per trencar definitivament amb el passat colonial anglosaxó. Myanmar significa els primers habitants del món.

El país s’estén al llarg d’uns 670.000 km2 i té uns 50 milions d’habitants. Limita a l’oest amb Bangladesh i l’Índia,  amb la Xina al nord i amb Laos i Tailàndia a l’est.  Hi ha 135 grups ètnics. Els Bamar són el grup més nombrós. Les principals minories que poblen la resta del país són els Shan, els Karen, els Kachin , els Rakhaing, els Mon, els Chin i els Kayah.

La majoria de la població és budista, també hi ha un petit percentatge de cristians, animistes, hindús i musulmans. Recentment hi ha hagut conflictes entre musulmans i budistes a l’oest i la zona ha quedat restringida pels turistes, així que no podem anar a  Mrauk U, el segon complexe arqueològic més interessant del país després de Bagan. També hi ha conflictes entre ètnies i els militars en punts fronterers amb Tailàndia i Xina. Els turistes només estem autoritzats a viatjar per certes zones del país. 

Shwedagon Paya, Yangon


 L’Imperi Britànic va colonitzar aquestes terres al segle XIX establint un protectorat que s’allargà fins després de la segona guerra mundial. Després de la independència va estellar una guerra civil entre minories. L’any1962 el general Ne Win va agafar el poder començant així una llarga dictadura, i deixant al país aïllat de la resta del món.

L’any 1990 es van dur a terme les primeres eleccions lliures en 30 anys. Els militars del SPDC (Consell d'Estat per la Pau i el Desenvolupament...ja te collons...la cosa...) va perdre davant la Lliga Nacional per la Democràcia (LND), el partit d’Aung San Suu Kyi, però va ignorar els comicis i va arrestar als líders opositors.
L'any 2010, la junta militar va iniciar una tímida transició cap una democràcia, després d’unes elecions en les que Aung San no va ser autoritzada a presentar-s’hi.

Com sempre això és resumir mooolt la història…si en voleu saber més…http://ca.wikipedia.org/wiki/Myanmar


A Yangon em vaig retrobar amb l'Helena i el Marçal...nois us trobo a faltar!!!! Els primers deu dies vam viatjar un grup de set! uau!, després ens vam quedar quatre i ara som tres.

L'Isis, l'Spela, el Will, l'Helena, el Marçal i l'Álex
...la ruta i més en propers posts...no esperareu que actualitzi el blog així pim pam...

Llac Inle

El pont de teka més llarg del món, 1,2 km, Amarapura
Navegant pel riu Ayeyarwady
El nostre llit...
Bagan